Jonas Lundqvist

Jonas Lundqvist on muoti- ja mainoskuvaaja, joka on viimeisen 15 vuoden ajan tehnyt töitä lehdille, vaatebrändeille ja useille eri yrityksille. Alkuperäiseltä ammatiltaan Jonas on balettitanssija, ensin Suomen Kansallisbaletissa ja myöhemmin Yhdysvalloissa Pennsylvania Ballet in Philadelphiassa. Tanssijan uran hän joutui lopettamaan loukkaannuttuaan vuonna 2002, jolloin hän teki luontevan päätöksen siirtyä valokuvausopintojen kautta kuvauksen pariin.

 

Kuvaajana Jonas käyttää ilmaisussaan samoja elementtejä kuin tanssijanakin: yksityiskohdat, ajoitus ja muodot on tarkasti hiottuja, ilmaisu on kevyttä ja helpon näköistä. Jonas on taitava ihmisten kanssa, erinomainen ohjaamaan kuvattaviaan, olivat nämä sitten ammattimalleja tai vaikka lapsia. Lopputuloksena on visuaalinen maailma, jossa ajoitus, valo ja viimeistely on aina toteutettu ehdottoman hyvällä maulla. Hyvin usein Jonaksen ilmaisusta tulevatkin mieleen kauniit ja taiten kuvatut elokuvat.

 

Jonaksen kuvia on vuosien varrella julkaistu useissa kotimaisissa ja ulkomaisissa lehdissä, esimerkkeinä Elle Finland, Elle Germany, Elle Belgique, Elle Canada, Cosmopolitan, Gloria (Suomi), Modern Woman (Kiina), Woman (Espanja), FT How To Spend It (UK) ja Plaza Kvinna (Ruotsi). Jonaksen säännöllisiä asiakkaita ovat L-Fashion Group, Balmuir, Marimekko, Lumene, Stockmann, Nordea Bank, Finnair, Tallink, Ilmarinen, Fazer ja Altia. Hän sai Elle Finlandin Vuoden muotikuvaaja -palkinnon vuonna 2016.